På lørdagsmorgen når vi våknet fikk vi servert en deilig frokost. Vi leide kokk for helgen, og han var absolutt ikke noe å klage på. Han var kjempeflink og lagde super mat til tross for turkjøkkenet han måtte bruke! Vi fikk både frukt, pannekaker, omelett, avokado, osv. Veldig bra! Stedet vi bodde på var ganske øde, så hvis man skulle sove der, måtte vi leie personale for å ha med seg. Vi kjørte til Ngorongoro i 8 tiden. Det var et lite stykke å kjøre, men det gikk overraskende fort. Vi måtte kjøre ganske høyt opp på fjellet for å komme oss dit. Ngorongoro naturvernområdet er 8292 km² stort. Verneområdet ligger i en høyde på mellom 1020 og 3587 moh. Området har faktisk verdens tetteste bestand av storvilt. I tillegg er krateret ett av de få naturlige områdene i Øst Afrika hvor man finner de sjeldne neshornene, Black Rhino.


Krateret var helt fantastisk! Helt utrolig. Rart å tenke på at det egentlig har vært en stor vulkan på størrelse med Kilimanjaro (5895 moh) for 2 millioner år siden. Hele fjellet kollapset ved et vulkans utbrudd, og det ble da dannet et caledra.

Dyrelivet var ingen ting å klage på. Skjønner godt hvorfor det sies at området har verdens tetteste bestand av storvilt. Det var så flatt hele veien, så det var ingen problem å se alle de ulike dyrene. Vi så neshorn, flodhest, wildbeast, buffalo, sebra, ape, wild cat, gazelle, en slags wild dog, ørn, løve, osv. Alt i alt en fantastisk dag. Jeg synes stedet er verdt å besøke bare for å se på naturen.På slutten av dagen kjørte vi opp igjen på toppen av fjellet og stilte oss på utkiksposten for å se ut over krateret! Helt vanvittig fint. Ngorongoro hadde virkelig vært noe for pappaen min. Han som elsker natur og ikke minst dyr. Det eneste er at veiene er virkelig noe for seg selv, så jeg tror kanskje ryggen hans hadde tatt kveld litt før han. Veiene skulle virkelig vært i LITT bedre stand!


Ingen kommentarer

Kaisa Elise

20.03.2014 kl.10:30

Fine bilder :)
skriv en kommentar

Hei! Mitt navn er Camilla, jeg er 21 år og bor i Narvik hvor jeg studerer for å bli sykepleier. På bloggen min finner du innlegg om min hverdag, trening, mat, foto og andre ting som interesserer meg. Håper du liker den!