Da var min tid i Afrika over for denne gang. Tanzania har vært helt fantastisk! Jeg har hatt de tre beste månedene i hele mitt liv. Det er med et tungt hjertet jeg forlater dette landet. Skulle gjerne hatt lengre tid her nede, men jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk muligheten til å dra hit. Jeg har lært kjempemasse, og er veldig fornøyd med læringsutbytte dette oppholdet har gitt meg. Både med tanke på utdanningen min, men også meg som person. Ved siden av praksisen, har jeg fått opplevd kjempemasse av Tanzania. Jeg har gjort noe hver helg, og har av den grunn blitt kjent med landet, kulturen og folket. Swahilien min har blitt bedre og bedre med tiden her nede. Elsker språket! En dag skal jeg lære meg det 100 %.


2014 har så langt vært helt fanatisk! Gleder meg til fortsettelsen. Nå er det rett hjem til Norge for å ha eksamen, så må jeg nesten begynne med bacheloren som skal være inne i slutten av mai. Det kommer til å bli en travel tid fremover, men jeg gleder meg til å gjøre ferdig sykepleieutdanningen min. I sommer har jeg fått meg jobb som sykepleier i hjemmesykepleien. Så det gleder jeg meg veldig til. Skal bli godt å få være litt selvstendig og få praktisert det vi har lært. Gleder meg til å lære mer innen yrket, og ikke minst få jobbe med mennesker! Mitt opphold i Tanzania har gjort meg sterkere på så mange måter. Har lært utrolig mye, både på godt og vondt. Er sikker på at det kommer godt med i min sykepleie karriere. Har fått øyene opp for internasjonal helse, tropesykdommer og helsetilstanden i u-land. Ser ikke bort ifra at jeg kommer til å gjøre noe lignende igjen i fremtiden. Takk til alle som har vært med på å gjøre denne turen så fantastisk!

Et bilde sier virkelig mer enn 1000 ord ♥ 

På søndag var det klart for siste dag på safari. Da var det Lake Manyara som sto på programmet. Parken er 330 km2, hvor 230 består av den alkaliske sjøen Lake Manyara. Hovedattraksjonen er det rike fuglelivet, vavianer, flodhester og tre ? klatrende løver som man kan se på nært hold. Parken lå like i nærheten av overnattingsstedet, så det var veldig greit med kort kjøretur. I parken så vi masse forskjellige aper, sebra, wildbeast, buffalo, antilope og hele 4 klatrende løver. En mamma og tre barn. Så gøy! Løver må være det vakreste dyret! 


På lørdagsmorgen når vi våknet fikk vi servert en deilig frokost. Vi leide kokk for helgen, og han var absolutt ikke noe å klage på. Han var kjempeflink og lagde super mat til tross for turkjøkkenet han måtte bruke! Vi fikk både frukt, pannekaker, omelett, avokado, osv. Veldig bra! Stedet vi bodde på var ganske øde, så hvis man skulle sove der, måtte vi leie personale for å ha med seg. Vi kjørte til Ngorongoro i 8 tiden. Det var et lite stykke å kjøre, men det gikk overraskende fort. Vi måtte kjøre ganske høyt opp på fjellet for å komme oss dit. Ngorongoro naturvernområdet er 8292 km² stort. Verneområdet ligger i en høyde på mellom 1020 og 3587 moh. Området har faktisk verdens tetteste bestand av storvilt. I tillegg er krateret ett av de få naturlige områdene i Øst Afrika hvor man finner de sjeldne neshornene, Black Rhino.


Krateret var helt fantastisk! Helt utrolig. Rart å tenke på at det egentlig har vært en stor vulkan på størrelse med Kilimanjaro (5895 moh) for 2 millioner år siden. Hele fjellet kollapset ved et vulkans utbrudd, og det ble da dannet et caledra.

Dyrelivet var ingen ting å klage på. Skjønner godt hvorfor det sies at området har verdens tetteste bestand av storvilt. Det var så flatt hele veien, så det var ingen problem å se alle de ulike dyrene. Vi så neshorn, flodhest, wildbeast, buffalo, sebra, ape, wild cat, gazelle, en slags wild dog, ørn, løve, osv. Alt i alt en fantastisk dag. Jeg synes stedet er verdt å besøke bare for å se på naturen.På slutten av dagen kjørte vi opp igjen på toppen av fjellet og stilte oss på utkiksposten for å se ut over krateret! Helt vanvittig fint. Ngorongoro hadde virkelig vært noe for pappaen min. Han som elsker natur og ikke minst dyr. Det eneste er at veiene er virkelig noe for seg selv, så jeg tror kanskje ryggen hans hadde tatt kveld litt før han. Veiene skulle virkelig vært i LITT bedre stand!


På fredagen startet vi dagen 08.30. Vi kjørte fra Arusha til Tarangire Nasjonalpark. Tarangire dekker et område på 2600 km2. parken er berømt for sine tre klatrende pyton slanger, sebra, elefanter, buffalo, waterbuck, oryx, gazeller og det rike fuglelivet. Parken har også store områder med baobab trær. Vi så alle de nevnte dyrene, for utenom slange, i tillegg til sebra, skilpadde, over 100! elefanter, timon og pumba, mange forskjellige aper, jordrotter, antiloper, osv. Det er umulig å huske alle dyra, ikke vet jeg navnet på alle heller.

Midt på dagen stoppet vi på en utsiktspost, for å spise lunsj. Her fikk vi beskjed om å holde på matpakken slik at ikke apene stakk av med den. Haha! Det gikk heldigvis bra. Det var veldig fin utsikt. Vi var i parken til rundt kl. 18. Da kjørte vi til et sted som vi kunne overnatte. Stedet lå like i nærheten, og mellom de forskjellige nasjonalparkene. Det minnet egentlig veldig på et typiske amerikansk motell, som man ofte ser på skrekkfilmer, men det var veldig greit å sove der. Kjekt å få kortes mulig vei å kjøre for å komme seg til de ulike nasjonalparkene. På kvelden fikk vi servert deilig middag, og satt å spilte spill til vi tok kveld. Kjempefin dag! Forrige uke var jeg på ortopedisk avdeling for menn. Det skal jeg være denne uken også. Det er kjempespennende og veldig mye å lære. Jeg synes ortopedi er veldig spennende. Det er så mye forskjellig, og pasienter i alle aldersgrupper. Her nede i Tanzania gjør de ting ganske ulikt fra hvordan vi gjør ting hjemme i Norge. Det er morsomt å se hvor kreativ og oppfinnsom de er. Hoved problemet her nede er selvsagt mangel på ressurser. De har lite, men de er veldig flink til å få mye ut av lite. Så det er morsomt å se. 

På avdelingen er det for det meste pasienter som har vært i bilulykker, mopedulykker og sykkelulykke, men også veldig mye barn som har falt eller skadet seg under lek. Jeg er overrasket over hvor godt avdelingen funger. Det virker som systemet funker bra. I tillegg blir vi som studenter tatt veldig godt i mot av legene, sykepleierne og pasientene. Jeg føler vi får gjort veldig mye, og de ansatte er hele tiden interessert i å høre vår mening og er veldig inkluderende. Blir å savne denne avdelingen! Trives kjempegodt, og de ansatte er så kjekke. Dette er min siste uke der. Neste og siste uke skal jeg være på barneavdelingen.

Veldig god plass i "skolebussen" som frakter oss til sykehuset hver morgen, Det er bare 30 min å kjøre. Haha! 

Her sitter jeg og Marte å skriver pleieplan til pasienten vår. TukTuk tur til apoteket for å kjøpe medisin

På lørdagen ble vi hentet på hotellet kl. 8. Da skulle vi kjøre til en hot spring som lå på veien til Moshi som vi skulle overnatte. Vi kjørte på en vanlig vei i rundt en time før vi svingte av på en vei, som egentlig ikke var en vei i det hele tatt. Vi kjørte inn over savannen som lignet mer på en ørken i noe som føltes ut som en liten evighet. Vi humpet opp og ned, og veiene var virkelig litt av en utfordring for en lav familiebil. Plutselig svinger han av å stopper og sier at vi er fremme, midt i ørken/savannen. Når vi gikk rundt svingen kom vi til en kjempefin blå lagune som lå «in the middle of nowhere». Den passet virkelig ikke inn helt der ute i tørket. Hot springen var kjempefin, og kanskje det klareste vannet jeg noen gang har sett. Vi kunne se bobler som kom opp fra bunn fra varmekilder. Vannet var lunket og veldig deilig! Guiden vår fortalte oss at vi kunne bare bade og svømme så mye vi ville, fordi krokodillene som bruker å være der, nettopp hadde gått og ble ikke å komme tilbake før senere på dagen. Veldig betryggende! Haha! Heldigvis kunne man se alt, så det var ikke noe problem å se hva som befant seg i vannet. 

Boblene dere ser kommer fra bunn og er vannet som koker. 

Etter at vi hadde vært i «hot spring» kjørte vi opp til Kilimanjaro, til Marangu route. Her fikk vi omvisning og gikk litt rundt på Kilimanjaro med en guide som fortalte oss forskjellige ting om fjellet. Må ærlig innrømme at jeg fikk enda mer lyst til å gå til toppen av Kilimanjaro etter å ha vært der! Så det må bli neste reisemål. Kilimanjaro er verdens høyeste vulkan, og verdens høyeste frittstående fjell. Det er hele 5895 meter over havet. Ruten begynner på 1800 meter. Naturen på Kilimanjaro er så vakker, og veldig spesiell. Den forandrer seg under hele gåturen, og skal vist være ganske så spesiell. Har sett tre filmer om fjellet siden jeg var der i helgen. Vet i alle fall om ei som er blitt veldig interessert i fjellet og har enda mer lyst til å bestige det! Har dessverre ikke tid til å gjøre det på denne turen siden turen tar 6 dager, og reisen 2, men jeg håper på å kunne ta meg en tur til Tanzania om ikke så alt for lenge for å prøve å bestige det!

 Vi avsluttet dagen på Ndoro Waterfall som er på Kilimanjaro, men helt nederst i en dyp dal. Den var enda finere og mye større enn forrige. 

På fredagen bestemte vi oss for å dra til et waterfall som heter Meru Waterfall. Det er et kjent waterfall i Arusha som kommer ned fra fjellet Meru som er 4566 m over havet. Vi fikk høre at turen tok ca. 1 time. Etter å ha gått i 3 timer kom vi endelig fram til waterfallet. Det var kjempefint! Turen inn til waterfallet var ganske morsom. Flirte hele veien, og det hele var i grunn ganske morsomt i og med at det var mye lengre enn forventet, og litt annerledes tursti enn hva vi hadde sett for oss. I perioder var det ganske så glatt, vått, gjørmete og bratt. Vi var sikker på at vi var de eneste turistene som gikk denne veien! Haha! 

 

Vi ble kjørt halvveis opp på et fjell, så måtte vi gå resten, for å så gå ned en veldig bratt gjørmete vei, for å komme helt nederst i dalen hvor waterfallet lå. Når vi var kommet ned var det bare elv, ikke noe sti. I begynnelsen skulle guidene våre lage en vei med steiner i elven, men etter noen minutter fant vi fort ut at dette ikke kom til å fungere så vi bestemte oss likegodt bare får å gå i elven med skoene på. Waterfallet var kjempefint. Jeg og Lise Lotte klatret opp og bak waterfallet. Det var ganske fascinerende! Etterpå gikk vi opp på et annet fjell for å spise lunsjen vår. Da gikk vi ned via det fjellet. Her var det helt annerledes natur og det var utsikt over hele Arusha. Kjempefint! Hadde en herlig tur som ikke blir glemt med det første. Turen tok til sammen rundt 6 timer. 

Veldig sporty med veske på tur. Haha! Men det funket bra. Hadde ikke mye i det, så det gikk veldig fint. Har ikke med meg sekk, så måtte bare gjøre det beste ut av det. 


Etter en veldig glatt, gjørmete og bratt sti ned til elven ble guttene som gikk lamme oss litt vel overbeskyttende og skulle støtte oss på hver minste stein. 


Endelig fremme! Meru Waterfall 


Utsikt ut over Arusha 

I helgen dro jeg og 3 andre jenter, Lise Lotte, Charlotte og Jannike til Arusha og Moshi for å gå på fjellturer å se to ulike waterfall, hot spring og gå på Kilimanjaro. Vi dro egentlig bare for å gjøre noe helt annet, og komme oss litt bort. Det tok hele 10 timer med buss til Arusha fra Tanga, så vi var ganske stiv i bena når vi kom fram på kvelden. I tillegg var det et voldsomt regnvær! Når det regner i Tanzania, så regner det virkelig! Bussene er ikke akkurat i topp stand, så når jeg kom fram til Arusha, var jeg ganske så våt over hele meg på grunn av alle hullene i bussen. Vannet fosset inn langs vinduet og rant rett ned i setet mitt, i tillegg til alt vannet som kom fra hullene rundt om kring. Haha! Det blir ikke mer Afrika enn det! Det hele er jo egentlig bare morsomt! Det er ikke akkurat noe man opplever i Norge. Må bare tenke sånn for å holde humøret oppe!  

Anyway! Vi hadde en kjempefin helg med fantastisk natur, god mat, mange flotte opplevelser, shopping og mye latter. Arusha og Moshi er begge ganske store byer, som er mye mer vestlig enn Tanga. Der har de store høye bygninger, stort supermarked, kino, shoppingsenter og mye mer. Det var helt fantastisk å gå inn på et supermarked for første gang på 2 måneder! Og ikke minst på et kjøpesenter, selv om det ikke akkurat hadde de beste butikkene. I Tanga har det bare en liten butikk, som egentlig ikke ligner en butikk, med ganske begrenset utvalg. Ellers er det bare marked 3 gang i uken, i tillegg til masse småboder som selger veldig mye forskjellig.


Slik er det hver gang vi stopper med bussen! Folk strømmer til vinduene og vil selge oss altmulig rart! 

Her ser dere været vi kjørte i. Ikke så veldig trivelig! 

Fine jenter å være på tur med  

Storfornøyd med å finne en undertøysbutikk. Det ble en ny bh på meg. Fornøyd! 

De hadde Mc Moodys i Arusha. Afrikansk MC donalds. 

Meg og fine Lise Lotte siste kvelden i Moshi ♥ 

Lise Lotte og Jannike Utsikt fra hotellrommet vårt i Moshi. Kilimanjaro ♥ En dag skal jeg opp på toppen der! 

Forrige uke, var første uken etter kulturuken. Da var det satt av to hele studiedager til å gjøre siste rest på oppgaven før den skulle leveres og presenteres på onsdagen. I kommunehelsetjenesten har vi et arbeidskrav som går ut på å finne en case som man ønsker å jobbe med i en slags hovedoppgave, som vi har har nede under oppholdet. Vi valgte å fokusere på ernæring til barn under 1 år. I programområdet gravide og barn under 5 år, så vi at det var veldig mange barn som var undervektig. Når vi intervjuet mødrene, var det mange som savnet informasjon om ernæring. Vi prøvde derfor å finne alternative måter for å få ut informasjon om ernæring til mødrene. På de ulike helseklinikkene her nede er det mange mennesker, og veldig få sykepleiere. Det er som regel bare to sykepleiere, og de skal gjøre alt alene, alt fra veiing, skrive statistikk, gi medisin, osv, osv? Skjønner godt at de ikke rekker over alt. Derfor prøvde vi å finne alternative måter å få ut informasjon på, uten å ta mer av tiden til sykepleiene. Vi ble veldig fornøyd med oppgaven, og resultatet ble kjempebra. Vi kom opp med mange gode tiltak og vi håper at forslaget vårt blir tatt videre.

 

Her ser dere forsiden på oppgaven vår. Gunn til at vi valgte nettopp dette tema var for å forebygge undervekt i et tidlig stadium. Barnets første leveår er det viktigste og det mest kritiske året i barnets vekst. Hvis et barn får for lite mat det første året, vil det som regel gi varige men, uavhengig av hvor mye det får når det blir større. 

 

Den fantastiske gruppa mi som jeg har jobbet sammen med i 2 måneder! Vi har hatt det kjempefint sammen og vært et godt team. Ingen av oss kjente hverandre fra før av, så det var litt gøy. Alle skolene ble delt, så på hver gruppe er det en fra hver skole. Er veldig takknemlig for alle de herlige menneskene jeg har blitt kjent med på denne turen! 

Her har alle nettopp levert og fremført oppgaven som vi har jobbet med i 2 måneder! Vi fikk alle sammen en hver sin diplom for vel gjennomført kommunehelse praksis! Kjempefornøyd! 

Fineste Fupi er alltid med ♥ 


God morgen! Nå holder jeg på å pakke siste rest før jeg er klar for å dra tilbake til Arusha. Denne gagen drar jeg for å fra på safari! Gleder meg kjempemasse! Blir borte fra torsdag til mandag. På grunn av den lange reiseveien, bruker vi torsdag og mandag på å reise, mens fredag, lørdag og søndag går til safari. Vi skal både til Nongorogoro, Tarangire og Lake Manyara i løpet av helgen. Tror det blir kjempebra, gleder meg veldig! Derimot gleder jeg meg ikke like mye til å sitte 10 timer på lokal buss helt til Arusha igjen, men har sovet veldig lite i natt, så satser på å sove store deler av bussturen! Det er en lang reise, men synes det går overraskende bra! Det er veldig mye å se på langs veien, i tillegg har jeg med meg spill, bok, musikk og gode venner, så det tror jeg bli å gå kjempebra!

 Alt for trøtt, men veldig klar for safari med de fine safarihattene!

Jeg kommer ikke til å blogge noe i helgen, men har forhåndskrevet 4 innlegg som kommer til å bli publisert hver dag i helgen, så det er bare å følge med. Over helgen kommer det sikkert en ny oppdatering med veldig mange fine safari bilder. Ha en fin helg alle sammen! Stor klem fra meg ♥ 

Denne gangen valgte vi å bo på Kendwa beach, på et hotell som heter Kendwa Rocks. Det er kjent for å ha mange unge besøkende og de arrangerer verdens andre støste full moon party hver måned. Så det er ganske kult. Hotellet liggerbare 5 min fra der vi var helgen før, i Nungwi.

De fire første dagene på Zanzibar lå vi i en slags bungalow, som er laget av gress. Vi trodde egentlig at vi skulle bo i en blanding av telt og bungalow ish, men vi var så heldig å få det fineste rommet. Det er kun en bungalow som har to etasjer. Vi var så heldig og fikk den eneste, og i den øverste etasjen. Det var ikke toalett eller dusj på rommet, men det var like i nærheten, så det gikk veldig fint. Merker at jeg er blitt ganske vant til å bo primitivt, så kravene mine er ikke så stor lengre.

Etter 4 dager oppgraderte vi rommet. Da fikk vi til og med aircondition på rommet, for første gang på 2 måneder. Det var ganske digg i og med at det som regel var 40 grader ute. Vi trivdes kjempegodt og var veldig fornøyd med begge rommene. 

Her ser dere toalettet rett ned trappen, så det gikk veldig fint! 

Her er rommet vi oppgraderte til! Kjempefint og koselig rom! Her trivdes vi veldig godt! Ganske deilig med vask, toalett og dusj, og ikke minst aircondition for første gang på 2 måneder. Jeg er fult klar over at via nett ser det egentlig bare ut som at jeg har ferie, men det har jeg altså ikke. Vi har praksis fra mandag - torsdag, og studiedag hver fredag. I helgene er jeg veldig flink til å finne på ting, og reiser ofte bort. Det er som regel dette som blir publisert på nett. Det er ikke så mye å si eller vise fra praksis. Føler ikke at slike ting passer seg på nett, men kan i hvert fall prøve å dele noe.

Uken før kulturuken (17. - 20. februar), var det skolehelse som stod på programmet. I dette programmet er vi på skolen og har check up av barn. Det vi si at vi spør alle barna en og en, en rekke spørsmål og tar noen undersøkelser for å se om alt er greit. Det bli på en måte litt likt det en helsesøster gjør hjemme i Norge. Det er veldig lærerikt, og egentlig ganske gøy. Det er vi som stiller spørsmålene på swahili, barna svarer på swahili, men vi har alltid en tolk tilgjengelig. Så det er gøy! Vi får i alle fall språktrening. Her er vi fult i gang med synstest 

 Vi må bruke bilene til "kontor" eller hva man skal kalle det. Det er stor mangel på klasserom, så vi gjør det beste ut av det. Denne løsningen funket fantisk veldig bra! Vi tok sprøsmålene ute, og helsesjekkene inni bilen. 

Hello! Nå er det lenge siden sist. Det skjer så mye hele tiden på hverdagene, og i helgene er jeg som regel uten nett, så bloggen har virkelig blitt nedprioritert. Skal prøve å være litt flinkere til å oppdatere nå de siste ukene.

 

Jeg har hatt det kjempefint siden sist! Kulturuken ble tilbrakt på vakre Zanzibar. Dagene på Zanzibar var kjempefine. Vi var en stor gjeng som koset oss sammen.  Vi dro torsdag 20. februar, og kom hjem søndag 02. mars. Vi slappet av og koset oss kjempemasse. Siden vi var der helgen før, og gjort forskjellige utflukter da, ble det litt roligere nå. Men vi var en tur i Stone Town for å spise og se litt i butikker, så var vi og snorklet en dag. Dro ut uten noen forventninger om å se noe fisk. For å være helt ærlig trodde jeg aldri at jeg kom til å klare å komme meg ned i vannet. Jeg som er livredd for havet, skulle liksom snorkle i det havet som har mest hai. Haha! I begynnelsen var jeg veldig redd og fikk panikk hver gang jeg så en fisk. Etter hvert gikk det veldig bra, og mot slutten av dagen var jeg kjempeivrig. Svømte opp og ned, hoppet fra båten gjorde jeg også. Så når jeg kommer hjem er det ikke mer å være redd for. Nå er edderkoppfobien min nesten borte, det kan jeg forresten takke masaihelgen for, og havet er ikke lengre noe problem det heller. Neste gang er jeg faktisk klar for å prøve dykking. Satser på at det blir i Australia. Men nok om det. 
Det ble mange Savanna Dry i løpet av uken. Har fått helt dilla på denne! Håper den kommer til Norge!!! 

Bare litt nervøs når vi skulle ut på det store hav i denne lille saken... Gikk heldigvis bra! Thumbs up! Nungwi beach 

Nå har  vi fri fra i dag til søndag 02. mars. Planen var egentlig å dra til Cape Town, men siden det ble for dyrt har vi bestemt oss til å dra tilbake til Zanzibar. Vi skal bo i telt på stranden frem til mandag. Det kan bli interresant. Haha. Det er veldig billig, så vi gjør det vel egentlig bare for å spare penger. Så tenker vi at vi finner på noe annet fra mandag av. Er sikkert greit å gå litt opp i standard da. Gleder meg! Zanzibar er helt fantastisk! Ser frem til en avslappet uke med sol, bading og gode venner. Det blir bare meg, Marie, Caroline og Silja frem til mandag. Så det blir skikkelig jentetur! Wiiii ♥ Nå må jeg pakke siste rest, før jeg drar til flyplassen om litt under en time. 

.


Her skal vi bo, på denne stranden. Bildene er tatt forrige helg på Kendwa beach. 

Stone town er noe man må oppleve når man er på Zanzibar. Stone town blir også kalt for Zanzibars sjel. Man finner en perfekt miks av autentisk gammeldags Zanzibarstil inne i byen. Jeg elsker spesielt de gamle dørene. De har et helt eget særpreg og er veldig Zanzibar. Før i tiden lagde de dørene etter velstanden til menneskene som befant seg bak dørene. Jo friskere, rikere og bedre jobb de hadde, jo penere og mer detaljert dør hadde de. De har 2500 slike dører i Stone Town, hvor alle har forskjellige nr. Zanzibar har veldig mye historie og gamle hus. Det eldste huset har ikke blitt rørt siden det ble bygget på 1900 tallet når Sultan Said Said bin Sultan flyttet til Zanzibar fra Oman.Darajani Market er det største markedet på Zanzibar. Det er i hovedsak et marked for mat, men de selger også andre ting. Men det er bare selve opplevelsen med markedet som er verdt turen, selv om man ikke finner noe å kjøpe. Vi gikk bare gjennom markedet fort, men det var gøy å få med seg, og er veldig annerledes fra alt man er vant til. 

'The House of Wonders (or Beit - al - Ajaib) 

All strøm er koblet sammen, så hvis strømmen går i ett hus, går det i hele byen. Eddie Mercury house 

Bare en liten båttur ut fra Zanzibar ligger øyen Changuu Island, mest kjent som Prison Island. Øyen skulle egentlig brukes som fengsel under slavetiden, men bygget som skulle fungere som fengsel, sto klart når slavetiden var over. Så de rakk aldri å bruke det til fengsel. Øyen ble heller brukt til karantene for mennesker som var syk. Man finner flemdeles ruiner fra fengselet på øyen, men det mest spennende med hele øyen, vil jeg si er de gamle store skilpaddene. 

Ikke alle som er like klar for båttur i denne lille trebåten, på de store bølgene. 

Jeg synes det var helt fantastisk å se de store skilpaddene som Zanzibar fikk i gave fra Seychellene for mange år siden. Den elste var hele 189 år! Helt utrolig! Levende fossil. 

I helgen var jeg på Zanzibar med noen venner. Vi bestemte oss for å ta en langhelg fra torsdag til mandag. Det var kjempedeilig, og Zanzibar sto helt klart opp til forventningene. Det var så vakkert der. Skal helt klart tilbake! Det var Full Moon Party og den årlige musikk festivalen, som er hvert år i februar. Det skal vist være Afrikas største musikk festival, men vi dro ikke dit. Vi bestemte oss heller for å dra på Full Moon Party på Kendwa Rocks. Den fineste stranden på Zanzibar  Vi valgte å bo på nordsiden av øyen, på et hotell som heter Mnarani Beach Cottages, som ligger helt på toppen av øyen på et sted som heter Nungwi. Det var veldig fint der, og hotellet var egentlig ganske bra, med god beliggenhet. Maten var ikke noe særlig. Så vi spiste lite på hotellet. Det var bare 5 min fra Kendwa beach, så det var veldig greit i og med at det er der det meste skjer. I hvertfall for ungdommer.  

Les mer i arkivet » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014

Hei! Mitt navn er Camilla, jeg er 21 år og bor i Narvik hvor jeg studerer for å bli sykepleier. På bloggen min finner du innlegg om min hverdag, trening, mat, foto og andre ting som interesserer meg. Håper du liker den!

hits