Gratulerer så masse med morsdagen til alle mødre der ute! Håper alle har hatt en kjempefin søndag, og at alle mødre har fått litt ekstra oppmerksomhet i dag. Morsdag er en spesiell dag, som jeg synes er viktig å markere for å vise at man setter pris på moren sin. Det trenger ikke være mye, men en liten oppmerksomhet er alltid koselig. Et hvert mammahjerte setter pris på det! Jeg er kjempeglad i mammaen min, og kunne ikke fått en bedre mamma ♥ 

Jeg hadde den fineste julaften jeg kunne fått i år. Jul og julaften får virkelig en ny betydning med små barn i hus. Startet dagen med morgenkos i sengen med strømpe og julemorgen på tv med dette lille gullet, etterfulgt av en herlig familiefrokost før jeg måtte løpe på jobb for noen timer. Etter jobb var jeg en tur på kirkegården for å tenne lys. Resten av dagen gikk til avslapping, kos, matlaging, mat og hygge med familien. Både store å små fikk masse fint, men den fineste gaven var å få feire jul med søster og familien hennes som ellers bor veldig langt unna. 
God julemorgen til alle ♥ Det er ingen dager gjennom hele året som det er lettere å stå opp på enn selveste julemorgen. Det er så kosleig med julemorgen på tven, strømpen og nattdrakten, etterfulgt av en herlig julefrokost sammen med familien. Heldigvis fikk jeg med meg julemorgen med både julemorgen på tv, strømpekos med lille Mathea og frokost med hele familien samlet før jeg dro på jobb kl. 10. Håper alle får en fantastisk feiring i dag og at dere koser dere masse. Nyt høytiden! God jul ♥er å glede andre ♥ 

Julen kan være en vanskelig tid for mange fattige. Ikke bare foreldre, men også barn, spesielt barn, besteforeldre og resten av familien. Enkelte opplever å ikke ha råd til å gi barna deres, tantebarnet eller oldebarnet en julegave. For barn handler julen mye om gaver, og for voksne handler julen mye om å glede seg over å se barnas glede. Julegleden handler om god mat og drikke, gaver og familietid. I barnefamilier er julen preget av barns forventninger til det som skal skje på julekvelden. Når de voksne vet at de ikke kan innfri barnas forventninger, blir julegleden litt borte.

For de aller fleste er Norge et godt land å leve i. De siste årene har Norge vært på topp blant land i verden med høyest levestandard og gode levekår. Det er derfor naturlig at andelen fattige er mye lavere i Norge enn i de fleste andre land i verden. Fattigdom kan derfor virke rart for noen her i Norge, men det er faktisk en god del mennesker som lever under fattigdomsgrensen også her hjemme. Fattigdom i Norge er ikke lik fattigdommen i Afrika og andre land i verden. Med få unntak handler ikke fattigdommen i Norge om å sulte, ikke ha et hjem eller et sted å bo. Det handler derimot om å ha så lav inntekt at man ikke har råd til å kjøpe seg det en ønsker og å delta i samfunnslivet på lik linje med de fleste andre. Å være fattig i Norge handler nemlig ikke om å sammenligne seg med det de rikeste har, men å mangle det folk flest har. Årsakene for fattigdom i Norge kan være så mange, men det kan komme av arbeidsledighet, sykdom, rusproblemer, enslige forsørgere, store og uventede utgifter osv. Og det er barna som rammes hardest av fattigdommen i Norge. Det er stadig flere barnefamilier som sliter økonomisk, og må få hjelp av Frelsesarmeen, og spesielt i juletiden. Med dette føler balnt annet isolasjon og mobbing, spesielt hos barn. Det er faktisk så mye som minst 74 000 barn som lever i et hjem hvor foreldrene har en såkalt vedvarende lav inntekt. Disse familiene trenger hjelp for at familien skal få det de trenger. Og ikke minst hjelp til å få en fin juletid. Mange familier har ikke råd til en tradisjonell julefeiring, og hele 85 000 barn gruer seg til jul. Dette på grunn av mangel på penger til god mat, godter eller gaver. Jeg leste om et eksempel på nettopp dette. Det var en mor som var alene forsørger til 3 små barn, hun jobbet som sykepleier og var i full jobb. Likevel var det en konstant kamp å få endene til å møtes. Hun tapte ofte kampen, og hun synes det er synd at det er nærmest umulig å forsørge seg selv og sine 3 barn, når hun alene men barna, men i full jobb. Julegaveønskene blir derfor umulig å innfri, og enkelte kan være glad for at de i det hele tatt har fått julematen på bordet.

Jeg tror det er alt for mange som ikke vet hvor godt vi har det. Små hverdagsgleder betyr så mye mer enn vi er klar over? Uten at vi i det hele tatt tenker over det. Heldigvis er det mange gode mennesker i Norge, med en stor giverglede. De siste årene har antallet som gir både mat, klær, penger og gaver før jul, vært stigende. Jeg unner ingen å være trist og ensom i julen. Jeg håper at så mange som mulig får en fin dag og kveld i dag. Og at de som trenger hjelp til å få en fin feiring, har fått den hjelpen de fortjener. Selv har jeg vært med på å hjelpe noen som ikke har det like bra som meg. I steden for å få en stor og dyr gave, fikk jeg heller en litt mindre gave, og ga heller litt mer til noen som ikke har det like bra som meg. Håper det er flere som tenker litt mindre på seg selv, og litt mer på andre. Julen handler om å glede andre.

 Den største gleden for deg selv, er å glede andre ♥ god jul

God mandag ♥ Da var det klart for nok en ny uke. Nå er det faktisk bare 17!!!! dager til jeg drar. Hjelp! Det er så rart å tenke på. Tiden går så alt for fort, men det er egentlig helt greit. Det er bare et tegn på at jeg trives og har det bra. Har så mange ting å smile til for tiden, og har det egentlig veldig fint. Merker at reisefeberen siger seg innpå sakte men sikkert. I tillegg har jeg faktisk allerede! begynt å våkne på natten av mareritt som består av edderkopper, kakkelakker, slanger og andre småkryp. Hjelp! Dårlig tegn. Håper all frykt for disse ekle skapningene forsvinner, og at jeg venner meg til de så snart jeg kommer meg til Afrika. Ellers er jeg redd for at det blir mange oppvåkninger om natten i frykt for at noen småkryp har funnet veien til sengen min. Haha, huff, snakk om å være livredd. 

 

I dag startet jeg dagen nokså tidlig sammen med lille M. Det er så koselig å ha besøk. Det er så mye liv i huset med en liten 2åring i hus. Heldigvis skal de være her helt til 3. juledag 

Morgenkos med min kjæreste lille skatt ♥ 


Jeg tok disse bildene tidligere. Ble veldig fornøyd med resultatet. Får skikkelig julestemning av å se på de. Vinter og snø er kanskje kaldt, men vakkert er det i alle fall! I tillegg gir snø meg på mange måter assosiasjoner til jul. Jul er årets fineste og beste tid, og en hvit jul er obligatorisk. Jul er for meg hygge med mennesker jeg er glad i, familiesammenkomst og alt som hører med. Apropos familiesammenkomst. I morgen kommer søster og tantebarnet mitt, og blir til over jul. Passer bra siden jeg fikk juleferie fra skolen i dag, wiii! Gleder meg som en liten unge! ♥ Hva synes dere om bildene? 

 

 

God mandag! Håper dere har hatt en fin start på den nye uken, og ikke minst adventstiden. Jeg har akkurat åpent dagens adventspakke. Blir aldri for gammel til adventskalender, hihi. I år som alle andre år, har jeg vært så heldig å få pakkekalender av min fantastiske mamma Hun er så snill og god! Synes det er gøy med pakkekalender, så er det jo en fin måte å telle ned dagene frem til jul 

Da var endelig desember måned kommet. Vi har en helt fantastisk tid i vente. Desember er definitivt min favorittmåned, og består av kos med familie og venner, hvite gater, kakao, julefilmer, julemusikk, pepperkakebaking, julepynt, og listen fortsetter... Absolutt den beste årstiden! Elsker desember og alt som har med denne tiden å gjøre. I dag har jeg bare kost med med familien og lille Hedda. Vi har sett på julefilmer, gått tur i de hvite gatene, bakt kake og spist saltkjøtt med kålrabistappe. Akkurat slik en desemberdag skal være. Julestemningen er på topp!

Har sett litt rundt på weheartit og funnet litt inspirasjon for denne måneden. La dere inspirere ♥ 

Vet dere at det er under 6 uker igjen til jul. Hvor blir tiden av? Jeg synes denne høsten har gått alt for fort. Av og til føler jeg at tiden går fra meg. Jeg kan i alle fall skryte av at jeg for en gang skyld er godt i gang med julegavene. Jeg har som sagt bestemt meg for å bli ferdig til 1. desember, så langt ser det lovende ut. Jeg er godt over halvveis, og mesteparten av de resterende gavene er bare å dra å kjøpe. Listemenneske som jeg er, skriver jeg alltid opp det jeg skal kjøpe før jeg drar ut på handletur. Det eneste jeg sliter med er pappa sin gave. Synes det er like vanskelig hvert år! Han ønsker seg aldri noe, og har alt han trenger. Vil liksom kjøpe noe spesielt, som han blir ekstra glad for. Har dere noe tips? Hva kjøper du til din pappa? 

Gavene jeg har kjøpt og pakket inn så langt. Kjenner jeg allerede har begynt å få julestemning. Gleder meg alltid som en liten unge til jul. Helt klart "favorite time of the year!" 

God morgen! Nå har jeg akkurat inntatt dagens frokost, som ble så enkel som en proteinshake og et eple. Skal rett på Stamina for å trene, så da liker jeg å gjøre det enkelt med en liten frokost, for å så fylle på når jeg er ferdig på trening. I dag er det overkroppen som skal få kjørt seg. Gleder meg! Selv om jeg foretrekker å jobbe tidlig, er det ganske deilig med seinvakt av og til. Man får liksom gjort så mye fornuftig på dagen, og trening i 07-08 tiden, er det beste jeg vet. Det er så deilig å få treningen unna tidlig på dagen. Dette gir meg både energi og gjør meg mer våken og i bedre humør. Er dere ikke enig?

Håper dere får en fin dag! ♥

Les mer i arkivet » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014

Hei! Mitt navn er Camilla, jeg er 21 år og bor i Narvik hvor jeg studerer for å bli sykepleier. På bloggen min finner du innlegg om min hverdag, trening, mat, foto og andre ting som interesserer meg. Håper du liker den!

hits