Jeg er ikke noe fan av å se på tv, men er glad i å se på film. Siden jeg selv er veldig glad i å bli anbefalt filmer, tenkte jeg å ha ukens filmtips fast hver fredag. Dette er vel den perfekte dagen å anbefale film? I alle fall for meg. Det er som regel da jeg har tid til å slappe av og ta meg tid til å se på en god film sammen med familie, venner, kjæreste eller bare meg selv. Hvis dere har noen filmer å anbefale meg, setter jeg pris på at dere gjør det i kommentarfeltet. 

Denne uken vil jeg anbefale filmen Gåten Ragnarok som jeg så på kino forrige uke. Jeg ble selv veldig positivt overrasket over filmen! Hadde ikke trodd at den skulle være så bra og spennende.

Gåten Ragnarok er en norsk film og går under kategorien actioneventyr. Filmen handler om arkeologen Sigurd som ikke klarer å slippe taket i mysteriene fra Oseberggraven. Når han finner spor som peker mot den største myten av alle, myten om Ragnarok (Verdens undergang), drar Sigurd sammen med sine to barn og to kolleger ut på et eventyr som leder dem til vakre Finnmark og inn i "Ingenmannsland" mellom Norge og Russland hvor det ikke har vært mennesker i moderne tid. Gamle ruiner får ny mening når hemmeligheten de avdekker viser seg å være større og mer spektakulær enn noen kunne drømt om.

Jeg er nå blitt 21 år, og går sisteåret på sykepleierutdanningen i Narvik. Hvis alt går etter planen sitter jeg i Afrika om litt over 2 måneder. Jeg kjenner at jeg får sommerfugler i magen bare ved å skrive det. Synes fremdeles det er rart å tenke på, og tror ikke helt det har gått opp for meg. Noe det helt sikkert ikke blir å gjøre før jeg sitter på sengekanten i Afrika og skal legge meg til å sove for første gang. Det er spennende å tenke på, men også veldig skummelt. Jeg skal reise sammen med 4 andre fra min by og 26 andre studenter fra Norge som også studerer til å bli sykepleier. Vi skal bo sammen på et senter hvor det både er sykepleiestudenter, andre studenter, frivillige arbeidere, osv. Her skal vi være i 3 måneder for å hjelpe andre mennesker både ute i landsbyer, men også på sykehus og på andre institusjoner. Jeg tror denne reisen vil forandre meg på mange måter og ikke minst forme meg til å bli en bedre person. Jeg ser på denne reisen som en fantastisk mulighet til å vokse som person, men også som helsepersonell. I løpet av disse tre månedene kommer jeg nok til å lære mer om meg selv enn noen gang, men også mye om andre mennesker, kulturer, kommunikasjon, osv. Jeg er så uendelig takknemlig for at akkurat jeg ble valgt og fikk en plass på denne turen. 

Jeg vet enda ikke så mye om hva som skal skje eller hvordan ting fungerer, men flybilletten er bestilt, og 2. januar sitter jeg på flyet til Afrika og til min livs reise! Sykt å tenke på! Jeg skal reise til Oslo nå til uken for å få mer informasjon om turen, og for å møte de andre studentene. Det blir spennende og jeg gleder meg kjempemasse.

Jeg har bestemt meg for å begynne å blogge igjen, nettopp på grunn av denne turen. På denne bloggen vil dere kunne lese om forberedelser fremover til jeg skal dra, men også om andre ting som skjer i hverdagen min, blant annet trening og kosthold. Jeg tror blogg er en fin måte å dele de ulike opplevelsene jeg vil få nede i Afrika med familie og venner hjemme i Norge mens jeg er borte. Da kan de som vil, gå inn å lese om hvordan jeg har det, hva jeg gjør, og se på forskjellige bilder fra mitt opphold der nede. I tillegg vil det være en fin mulighet for meg å forbedre skriveferdighetene mine (som helt klart kan bli bedre), samt en fin hobby som jeg kan bruke som tidsfordriv. Dette om Afrika vil jeg komme tilbake til når jeg vet mer. 

 
Bildene over har jeg tatt på noen av mine tidligere reiser i Belize, Honduras, Jamaica og Haiti 

Da var det mandag, ny uke og nye muligheter. Helt utrolig hvor fort ukene går, hvor blir tiden av? Mandager er ukens beste dag. Da har man muligheten til å starte på nytt og planlegge uken akkurat slik du ønsker. I dag er det virkelig en ny dag og nye muligheter for meg. Det er mye som skal skje denne uken. Jeg begynner på ny praksisplass, på nytt treningsprogram og jeg skal til Drammen og Oslo. Wii! Har så mye å glede meg til denne og neste uke, så jeg starter uken med et stort smil sammen med en god frokost, etterfulgt av ukens første treningsøkt. 


Dagens frokost besto av cottage cheese med et par dråper vanilje stevia med litt kornblanding over, honningmelon (som er det beste jeg vet), røde frosne druer, grønn te og vann. Frokosten ble inntatt på sengen sammen med en episode av The Vampire Diaries. Har dere forresten sett denne serien? Jeg begynte å se på den for en måned siden, og er allerede helt avhengig. Serien kan virke litt sær og kanskje litt dårlig hvis man bare ser en episode nå og da, eller leser om den. Dette var i alle fall mitt inntrykk før jeg begynte å se på det. Men etter å ha startet på første episode og fått med meg handlingen, ble jeg solgt! Den har fått hele 8 av 10 poeng på imdb, så dette er en veldig bra serie. Anbefales! Nå må jeg komme meg avgårde på trening. Ønsker dere alle en fantastisk uke! ♥ 

God morgen! Denne dagen er litt spesiell, det er ikke bare bursdagen min, men 11 okotber er også "The International Day Of The Girl", så gratulerer med dagen til alle jenter over hele verden! Håper dere får en flott dag!

Den perfekte måten å starte dagen på er med en herlig frokost, og ikke minst tid til å nyte den. Jeg startet dagen min tidlig i dag, men jeg er et A menneske, så det er helt greit. Jeg liker best å stå opp tidlig og få så mye som mulig ut av dagen. Dagens frokost ble noe så enkelt som dette. Balansete fra Pukka som er spesielt laget for å styrke kvinners helse, sammen med gulrot, kålrot, mango og jordbær, nam. Matlysten er ikke på topp for tiden, men frokost er det viktigste måltidet for meg og jeg MÅ ha mat med en gang jeg står opp, ellers fungerer jeg ikke. Da ble det dette som fristet mest. Dagens frokost ble inntatt med en episode av The Vampire Diaries. Åh, den serien! Så spennende og avhengigshetsskapende, anbefales virkelig!

Les mer i arkivet » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013

Hei! Mitt navn er Camilla, jeg er 21 år og bor i Narvik hvor jeg studerer for å bli sykepleier. På bloggen min finner du innlegg om min hverdag, trening, mat, foto og andre ting som interesserer meg. Håper du liker den!

hits