Nyåret nærmer seg, på lik linje med de berømte nyttårsforsettene. Med nyttårsforsettene kommer ofte treningslysten, og med treningslysten kommer også humøret. Mange er lei av fet julemat, late dager, overspising og alt for masse godter, kaker og andre sukkerholdige matvarer. Folk flest begynner å se frem til sommer, sol, ferie og nye late dager langs stranden iført bikini i solsteken.

Mange tenker det er lett å starte med en ny sunn og sporty livsstil, i takt med det nye året, og for mange er det nettopp det. Kunsten er bare å holde motivasjon oppe. Spesielt når det kommer til treningsfronten. Det kan være utfordrende i mørketiden som vi har her i nord. Vi har det sånn ca. svart ute fra oktober til februar. Det er grusomt! Egentlig burde jeg bare sovet meg gjennom denne perioden. Jeg syntes alt er tungt og det er kun trening som hjelper meg i å gjennomføre dagen. Den gir meg energi og gjør meg mer opplagt og våken, men jeg må innrømme at dørstokkmila er ofte lang i mørketiden og det er ikke alltid like lett å trene og ha motivasjon på topp gjennom denne perioden. I år for min del, drar jeg til Afrika, Tanzania i det, det nye året starter. Jeg slipper derfor de to lengste, tyngste og mørkeste månedene. Wii! Kunne ikke reist på et bedre tidspunkt! Jeg vet ikke helt hva jeg kan forvente meg av treningsapparater. Men det skal ikke stoppe meg i å få gjennomført treningen. Det er bare å tenke alternativt. Det er uendelig mange øvelser man kan gjøre med egen kroppsvekt, og jeg gleder meg til å måtte være kreativ og utfordre meg selv på nye områder. Blir spennende å se hvordan treningen blir der nede. Jeg skal selvsagt oppdatere dere etter hvert.

Tenkte å komme med noen gode trenings tips, spesielt til dere hjemme i Norge, hvor dere har noen mørke, kalde og lange måneder i vente. Tror disse tipsene vil komme godt med!

Jeg vet at mange er mer aktiv på våren og sommeren enn på vinteren, det skjønner jeg. Mulighetene for å trene er mye større, ikke minst for de som liker å trene ute. Det er ikke det samme å trene ute i en tykk boblejakke og masse klær, som i en kort shorts og topp. Jeg går helt klart for sistnevnte. Sommer og vår betyr masse utetrening, både langkjøring og intervalltrening for min del. Ingen ting er bedre enn å løpe ut i naturen, det må være noe av det beste jeg vet. Beste følelsen! Styrketreningen blir som regel gjennomført inne på treningsstudio, men muligheten for å ta den ute er der. Her er det bare å være kreativ.

Her kommer mine beste tips!

♥ Musikk! Treningstips nr. 1. er musikken. Det er utrolig hvor mye musikken har å si under en treningsøkt. Hvis du har vært med på spinning eller andre harde gruppetimer vet du hva jeg snakker om. Anbefaler deg å lage en skikkelig treningsliste med masse bra musikk, gjerne med mye fart!

♥ Freshe treningsklær, gjerne i sterke farger. Jeg blir alltid i godt humør av å ta på meg deilige treningsklær i flotte farger. Hver gang jeg får meg noe nytt i treningsgarderoben er motivasjon på topp, merkelig nok. Det funker!

♥ Ipad! Den beste treningspartneren min etter musikken, er ipaden. Jeg elsker å springe mens jeg ser på en av favorittseriene mine. Da kan løpingen umulig bli kjedelig og tiden går så mye fortere! Derfor er ipaden nesten alltid med meg på tredemøllen, mens musikken for det meste er med på styrketreningen.

♥ Inspirasjonsbilder, både av deg selv og andre. Dette er noe som hjelper for meg i alle fall. Hvis du mangler motivasjon til å gjennomføre dagens treningsøkt, bare søk på Sophie Guidolin eller Andreia Brazier, umulig å ikke få motivasjon av å se på disse to. Perfeksjon og respekt sier jeg bare!

♥ Sett deg mål. Jeg setter meg hele tiden et mål, og underveis på veien til å nå dette målet, setter jeg meg delmål. Lykken av å oppnå et mål som er satt er mye bedre og større enn å bare klare noe som du aldri har hatt som mål eller har tenkt over. Prøv! Lover deg at det funker.

♥ Lag en plan for uken og planlegg treningsøkten før du drar på trening. Dette har i alle fall mye å si for meg. Dersom jeg ikke vet hva jeg skal trene når jeg kommer på trening, føler jeg at treningsøkten bare blir halvhjertet.

♥ Treningskamerat, det kan både være en venn, mamma eller kjæresten. Hvis du har en avtale med noen er det vanskeligere å hoppe over treningen, enn dersom du ikke hadde hatt en. I tillegg kan dere motivere og pushe hverandre. Gi hverandre tips og komplementer dersom man gjør noe bra, eller har hatt fremgang.

♥ Riktig mat. Dette er så utrolig viktig. You have to clean up your diet if you want to see all your hard work from the gym. Jeg har rikelig med protein til hvert måltid, og spiser ca. 4 - 5 måltid om dagen. Dette gjør at forbrenningen holder seg i gang og jeg slipper å føle at jeg har lyst på noe, og søtsuget holder seg borte. Spis masse protein, riktig fett og lite glykemiske karbohydrater. Dette gir oss bedre kontroll på kroppens blodsukker og hormonbalanse, og sikrer oss dermed mer stabil energi. Ikke glem! Drikk masse vann gjennom hele dagen. Jeg prøver å få i meg minst 3 liter om dagen.


♥ Belønn deg selv. Hvis du for eksempel har klart å gjennomføre treningsuken, eller et mål, kjøp deg noe du har hatt lyst på, en veske eller kanskje noe nytt treningstøy. Innimellom kan man belønne seg med noe godt. Det er ekstra deilig med en bedre middag, eller bare favorittsjokoladen etter en vellykket treningsuke.

♥ Søvn er kjempeviktig for at man skal klare å ha overskudd til å trene, og for å ha en sunn og frisk kropp. Vi burde ha ca. 7 timer hver natt. Perfekt å ha dette som et nyttårsforsett!


♥ Finn din treningsmetode. Huks at alle er forskjellig og liker forskjellige ting. Noen liker hard styrketrening, mens noen foretrekker yoga. Finn noe DU liker. Variasjon er bra, og det gjør at man ikke blir lei.

♥ Ikke nøl med å dra på trening hvis du ikke har lyst en dag. Tenk på følelsen du sitter igjen med etter en god treningsøkt! Du kommer aldri til å angre på en treningsøkt, men derimot hvis du ikke drar å trene, vil du angre. De dagene dørstokkmila virker evig lang, er noe helt annet enn når man er så sliten og utmattet at man rett og sett ikke har energi til å trene. Lær deg å kjenne forskjellen. Det er viktig med restitusjon, og hvis kroppen er sliten og ikke klar for en ny økt, da er det viktig å lytte til kroppen og holde seg i ro, i verste fall kan du bytte den planlagte treningsøkten med en rolig tur ute i frisk luft. Husk å alltid lytt til kroppen. Lær deg å kjenne deg selv. Det har du mye igjen for.


♥ Tenk på alle fordelene som kommer med trening. Trening handler ikke bare om å få en slank og fin kropp. Det handler om så mye mer! Trening gir deg helsefremmende fordeler og minsker risikoen for en rekke sykdommer, noen av dem er fedme, hjerte - kar - sykdommer, diabetes, og listen fortsetter. Det gir deg mer energi og overskudd, bedrer konsentrasjon og muligheten til å lære, viste du at de som er aktiv gjør det ofte veldig bra på skoen og på jobb i følge flere forskningsforsøk. I tillegg blir man i bedre humør og føler seg mer lykkelig, dette kommer av endorfiner som blir frigjort under treningsøkten. Hvis du er i dårlig humør en dag, kom deg på trening! Jeg garanterer deg at humøret snur.

God trening!

I dag når jeg kom hjem fra jobb satt jeg meg ned å planla ukens treningsøkter. Det er så deilig å ha det klart og kunne følge en konkret plan. Det er jeg helt avhengig i for å få en bra treningsuke. Det gir masse motivasjon og bra struktur. Akkurat slik jeg liker det! Nå har jeg nettopp gjennomført ukens første økt. Det var jammen godt å komme seg på trening i dag, etter en uke med lite trening grunnet sykdom og jobb. Denne uken håper jeg å få til minst 5 økter. Tar det som utgangspunkt, så får vi se hva uken bringer. Trening er alltid dagens høydepunkt, og mandager er en perfekt dag for å legge opp til en sunn og sporty uke. For min del er i alle fall mandagen veldig avgjørende for hvordan resten av uken skal bli, både når det kommer til trening og kosthold, men også humør. Starter jeg bra, fortsetter jeg bra. Starter jeg dårlig, fortsetter jeg dårlig, og humøret blir deretter. 

Slenger med noen sportye bilder fra trening. Elsker den nye jakken min fra Peak 

God kroppskontroll må være noe av det mest fascinerende! Jeg er veldig interessert i kroppskontroll, og mener at det er grunnleggende i alle treningsformer. Det er ikke bare i turn og dansing det er viktig med god kroppskontroll. For min del, trener jeg for det meste på treningssenter, men også her har det mye å si. Man skal for eksempel kunne isolere deler av kroppen, samtidig som andre muskler jobber. For å få til dette, må man ha en viss kontroll over kroppen. For å oppnå fremgang og muskelvekst, er det utrolig viktig og tenkte på dette. Har jeg riktig svai, er det den rette muskelen som jobber, har jeg bena slik de skal, hvordan er resten av kroppen plassert? Teknikken er viktigere en tyngde. Viktig å tenke på! Tror det er mange som skader seg ved dårlig teknikk og tunge vekter. Inkludert meg. Anbefaler lette vekter til teknikken sitter. Ved siden av styrketreningen, kan det være lurt med litt koordinasjonslek for å få bedre kontroll på kroppen. 


Her har dere noen av mine alternativer. Haha, må le litt av bildene, men det er kjempegøy! Må bli flinkere å gjøre det oftere. Har blant annet som mål å få mykere rygg, og komme med ned i den andre spagaten. Som dere ser er jeg ganske stiv i ryggen, men det er kanskje ikke så rart med tanke på at jeg aldri tøyer den. Samt har jeg en lang, liten vei før jeg kommer med ned i guttespagaten. 

Alle bildene er av meg ♥

Tenkte jeg skulle vise dere en oversikt over denne ukens treningsøkter.

Hadde egentlig ikke tenkt til å starte uken med treningsfri, men det måtte bare bli sånn. Hadde ikke en eneste dag i forrige uke med treningsfri, så tror denne fridagen var høyst nødvendig. Jeg som vanligvis elsker mandager fikk en veldig dårlig start på uken. Bestemte meg derfor for å starte uken med å spise litt ekstra karbohydrater og hvile meg litt ekstra så jeg kunne hente meg inn igjen. Viktig å lytte til kroppen! Jobber hver dag denne uken, både dag, aften og natt, så vi får se om treningsuken blir som planlagt, men satser på det. Som regel får jeg gjort alt som er skrevet ned. En av fordelene mine med å skrive ned og ha en plan for uken.

 

Den australske fitnessmodellen Sophie Guidolin må være det nærmeste man kan komme perfekt! Selv etter å ha født to barn. Hun jobber fulltid, gjør alt av husebeid selv, vasker, rydder, lager mat og tar seg av to små gutter. Fremdeles ser hun sykt bra ut! RESPEKT!

Jeg liker å være like aktiv og ha en sunn livsstil hele året. Det kommer så uendelig mange fordeler med seg ved å trene og spise sunt. Trening er for meg noe jeg gleder meg over hele året, og det er ingen perioder jeg trener mer eller mindre. Men det er ingen hemmelighet at når sommeren kommer, ønsker jeg å ha litt lavere fettprosent, enn på vinteren. I tillegg bruker jeg vinteren på å trene tung styrketrening for å øke muskelmassen, noe som krever litt ekstra energi. Nå som sommeren nærmer seg har jeg mer cardio og spiser litt annerledes. Jeg har derfor bestemt meg for å være med på Kristina Andersen 30 days challenge (#teamkristinaandersen på instagram) for å få en kick start. Utfordringen går ut på følgende:


♥ Godteri, søtsaker og brus er forbehold maksimalt en dag i uken.
♥ Spis mer grønnsaker, og drikk minst tre liter vann daglig.
♥ Null alkohol i denne perioden.
♥ Fysisk aktivitet minst tre dager i uken.


♥ Morgencardio seks dager i uken.
♥ Styrketrening seks dager i uken.
♥ Følge egen kostholdsplan 100%.Jeg kommer til å være med på begge, og så langt har det gått kjempebra! Kom akkurat inn fra dagens powerwalk, og skal gjøre meg klar for jobb. Grunn til at jeg valgte å være med, er fordi jeg ønsker å gå ned i fettprosent. I tillegg er jeg veldig glad i å utfordre meg selv og trives godt med å følge en kostholdsplan, spesielt når jeg har det travelt. Da slipper jeg å tenke på hva jeg skal spise og lage. Motivasjon er på topp og det har aldri vært lettere. SMIL! Som morgencardio går jeg powerwalk ute i ca en time, seks ganger i uken, og jeg gleder meg hver dag til neste tur. Kommer nok til å bli verre etter hvert. Spesielt i neste uke når jeg må opp umenneskelig tidlig for å rekke det før jobb som begynner 07.30. MEN da er det bare en ting å gjøre, legge seg tidligere. Ser derfor ikke på dette som noen utfordring. Bli med da vel! LETS GOO! ♥

Det har blitt en del intervaller på meg i det siste. Det er jo bare så gøy! Tenkte jeg skulle dele mine favoritter med dere. Jeg ELSKER intervalltrening, og her kommer mine favoritter for tiden. Test noen av disse vel, og let me know what you think! Del gjerne noen av deres favoritter med meg. Da blir jeg glad.Gerilja kardio

♥ Oppvarming
10 min på fart 10 km/t
♥ Intervall
20 sek på fart 18 km/t
10 sek pause
gjenta åtte ganger 
♥ Avsluttning
10 min på fart 10 km/t

30/30

♥ Oppvarming
10 min på fart 10 km/t
♥ Intervall
30 sek på fart 17 km/t
30 sek pause
gjenta fem ganger
1 min pause
30 sek på fart 17,5 km/t
30 sek pause
gjenta 5 ganger
1 min pause
30 sek på fart 17 km/t
30 sek pause
gjenta fem ganger
♥ Avsluttning 
10 min på fart 10 km/t

4x4

♥ Oppvarming
10 min på fart 10 km/t
♥ Intervall
4 min på fart 14 km/t
2 min aktiv hvile 6,5 km/t
gjenta fire ganger
♥ Avsluttning
10 min på fart 10 km/t

Les mer i arkivet » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013

Hei! Mitt navn er Camilla, jeg er 21 år og bor i Narvik hvor jeg studerer for å bli sykepleier. På bloggen min finner du innlegg om min hverdag, trening, mat, foto og andre ting som interesserer meg. Håper du liker den!

hits